Text
Nästa år äger årets med spejsade läger rum! TASTA, Time and space travel agency, bjuder in scouterna till en semesterresa till planeten ZirkonXVIII. En jordliknande planet som erbjuder aktiviteter och utmaningar på olika sätt. Vi kommer att bo på planeten under hela vår vistelse tills vi far tillbaka till jorden och Göteborg.

Välkomna till ZIRKON XVIII

Vad är Tri-Camp?

Tri-Camp är 30 år långt samarbete mellan ett gäng scoutkårer i Sverige, England och Nederländerna där vi turas om att ordna läger. Dessa läger inträffar var tredje år och sommaren 2018 är det vi svenska kårers tur.

Tri-Camp består av två delar, först ett läger där vi bor i tält, lagar vår egen mat och allt vad som hör lägerliv till. Lägret är också fullt av spännande aktiviteter och möten med andra scouter. Efter lägret är det ”After Camp”. Då beger vi oss till Göteborg för att visa upp vår hemstad samt ger utländska scouter möjlighet att delta i Home Hospitlity där en eller flera jämnåriga scouter bor hemma hos en scout från värdlandet.

 

Deltagande kårer

Sverige England Nederländerna
Järnbrott
Sisjö
Redbergslid
Partille
Hjälteby sjö
Tynnered
Högsbotorp
Heathfield
Horam
Broad Oak
Lost explorers
Hailsham
Marco Polo Delft

Vilka får följa med?

Tri-Camp riktar sig till Upptäckare, Äventyrare och Utmanare (10-18 år). Men i samband med lägret kommer det finnas ett lite kortare läger för yngre scouter, bäver-spårare (6-9 år), här deltar endast svenska scouter.

Det kommer finnas programaktiviteter som görs patrullvis där patrullerna är uppdelade åldersvis och med blandade nationaliteter (ej för bäver-spårare). För Roverscouter (18-25 år) kommer det finnas möjlighet att vara med på ett begränsat antal aktiviteter samt vara med att leda andras aktiviteter.

Var är lägret?

Första delen av lägret är på Göteborgs scoutdistrikts lägerområde Kragenäs, Tanumshede, ca 14 mil norr om Göteborg. Lägerområdets hemsida: http://kragenas.scout.se.

Andra delen (After camp) är i Göteborg

När är lägret?

För upptäckare och uppåt:
Lördag 28 juli – fredag 3 augusti + After camp fredag 3 augusti – söndag 5 augusti.

 

För bäver-spårare:
tisdag 31 juli – fredag 3 augusti

 

Tider meddelas under våren.

 

Läs mer om avgift, anmälan och After camp genom att klicka i menyn till vänster.